Hanhijahdit

HANHIJAHTI 20.9. - 30.11.

Virossa hanhijahdit jakautuvat kolmeen eri ajankohtaan.

Hanhien päämuutto kestää lokakuun loppuun, joskin vielä marraskuunkin puolella tavataan ajoittain isoja muuttoparvia Lihulan pelloilla.

Hanhien muuttoon vaikuttavat vallitsevat sääolosuhteet erittäin paljon. Myös vuosittain vaihtuvat viljelysalat ja laadut, sekä viljankorjuun ajoittuminen rytmittää hanhien oleskelua pelloilla. Vuodet eivät ole veljiä keskenään, edes ilmojen osalta.

Yhteen hanhijahtitapahtumaan otamme max. 12 metsästäjää.

 

Kaudella 2022 keskitämme hanhijahtimme edelleen Lihulaan

 

Virossa saa ampua kanadan-, metsä-, meri-, tundra- ja valkoposkihanhia. Kilju- ja lyhytnokkahanhi ovat rauhoitettuja. Valkoposkihanhia saa ampua vain pelloilta ( haittalintu / haittapaikka ). Lyijyhaulien käyttö kaikessa vesilinnustuksessa niin merellä kuin mantereella on kielletty. Elektronisien äänilaitteiden tai vahvistimien käyttö metsästyksessä on myös kielletty.

 

Lihula:

Jahtialueemme sijaitsevat Luoteis-Virossa, Lihulan kunnassa aivan Matsalu-lintulahden läheisyydessä. Meillä on käytössä kolmen eri seuran alueet, juuri arktisten muuttoreittien risteyskohdassa. Lihulan lintusuot ovat olleet jo muinoin jahtimiesten suosiossa, siitä osoituksena mm. kylä nimeltä Hanila, sekä kunnan nimi Hanila vald.

Jahti tapahtuu pelto- ja suoalueella. Jahdeissa käytetään apuna pillitystä, kuvia, ja naamioituja ampumasuojia. Käytössämme on maattavia "blindejä" sekä pyöröpaalin mallisia, kahden hengen naamiosuojia joissa voi istua esim. reppujakkaralla. Mahdollisuuksien mukaan käytämme myös luonnonmukaisia piiloja naamioverkoilla varustettuna.

 

Aamujahtiin lähdemme Pärnusta n. klo 5:00.

Aamujahdin jälkeen n. klo 11 - 13 käymme lounaalla Lihulassa ja palaamme iltajahtiin n. klo 14:00.

Iltajahdin päätyttyä n. klo 19:30 palaamme Pärnuun.

Majoituspaikkanamme on Kurgo Villa Pärnussa. Hotellimme on erittäin tasokas, missä olemme huomioineet metsästäjien erikoistarpeet ( saaliinkäsittely, kylmäsäilytys, pakastus, varusteiden ja vaatteiden kuivaaminen ja desinfiointi yms. ). Hotellin ravintolan a'la carde illalliset ja lämpöisä sauna kruunaavat jahtipäivän.

 

Tiedustelut ja Tarjouspyynnöt TÄSTÄ